[an error occurred while processing this directive]

Hvordan er det at sidde i den varme stol? Du kan jo spørge en økonomidirektør

IBM's globale 2010 CFO-undersøgelse (2010 IBM Global CFO Study) – der omfatter mere end 1.900 økonomidirektører og økonomichefer fra hele verden – giver den mest omfattende indsigt i, hvad disse ledere tænker her i den værste økonomiske krise i mange år. Meget overraskende er det ikke omkostningsreduktioner, der står øverst på deres prioriteringsliste. Lederne mener nemlig, at det vigtigste er, at økonomiafdelingen i deres virksomheder ”leverer input til virksomhedsstrategien".

Lederne giver udtryk for, at deres rolle som strategiske rådgivere for virksomhedernes bestyrelser er bredere og vigtigere end nogensinde før. Over 70 % har en central rolle i forbindelse med deres virksomheds forebyggelse af risici, fornyelse af forretningsmodellen og valg af de centrale målinger, der knytter virksomhedens resultater sammen med gennemførelsen af strategien. Der ligger et meget stort pres på økonomidirektørerne og -cheferne, fordi de forventes at hjælpe med at gøre det lettere – og hurtigere at træffe alle typer beslutninger – og dét med større sikkerhed.

Svarene i vores undersøgelse viser dog også, at økonomiafdelingernes effektivitet ikke er god nok i forbindelse med:

Alligevel viser vores 2010-undersøgelse, at en bestemt gruppe økonomiorganisationer – kaldet value integrators – gør sig særligt bemærket. Uanset hvilket økonomisk område vi har kigget på, så er netop deres effektivitet langt bedre end de øvrige organisationers. De er ikke alene bedre til at hjælpe deres virksomheder med at navigere i usikre og komplekse situationer, også i forbindelse med alle de andre økonomiske målepunkter, vi har vurderet i undersøgelsen, klarer de sig bedre end de øvrige organisationer.[an error occurred while processing this directive]

CFO Study

Download nu

CFO Study Rapport
Executive Summary
Nordisk CFO Study Rapport