Veel gestelde vragen

Facturen en betalingen

Navigatie primaire tab
Navigatie primaire tab

Vind het antwoord op uw vragen:

 


Hoe kan ik mijn facturen/creditfacturen online benaderen

U kunt uw facturen benaderen door gebruik te maken van onze Invoice On-Line applicatie.

Er zijn twee manieren om toegang tot deze applicatie te krijgen:

1. Via geregistreerde toegang: voor deze toegang heeft u uw IBM User ID, password en autorisatie nodig om informatie betrekking hebbende op uw IBM account in te kunnen zien. U kunt al uw facturen/creditfacturen inzien en u heeft toegang tot additionele functies zoals het downloaden in een spreadsheet en notificatie via e-mail wanneer er nieuwe facturen zijn.

Wanneer u reeds een IBM User ID en password heeft kunt u verdergaan met de eerste optie onder "Registreer hier". Indien dit niet het geval is, kiest u dan optie 2 om een IBM User ID aan te maken. (Meer informatie inzake IBM User ID en registratie).

Om de registratie en autorisatie te completeren moet u een paar simpele instructies op het scherm volgen. U ontvangt een e-mail waarin uw autorisatie en toegang worden bevestigd.

2. Gast gebruiker: door middel van een combinatie van uw klantnummer, een factuurnummer en uw e-mail adres kunt u facturen bekijken en printen. (Deze functie is beperkt. U kunt hiermee 3 keer aanloggen waarna u gevraagd zal worden om u als gebruiker te registreren).

Voor verdere informatie of assistentie kunt u contact opnemen met ons Customer Support Team op telefoonnummer: +31(0)20-513 3300 van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00.


Hoe kan ik mijn rekeningoverzichten online bekijken?

U kunt uw rekeningoverzichten bekijken door gebruik te maken van onze applicatie Rekeningoverzicht Online.

Deze online applicatie wordt bijgewerkt met facturen, creditfacturen en betalingsdetails, zowel toegedeeld als niet toegedeeld. U kunt ook zelf een overzicht maken en printen voor een bepaald type factuur (bijv.: onderhoud, koop etc.) en voor een bepaalde periode.

U dient zich tete registeren bij IBM waar u gevraagd zal worden een formulier in te vullen waar u onder anderen een een IBM User ID en password dient aan te maken, waarnaar gevraagd zal worden wanneer u inlogt.

Om de registratie en autorisatie te completeren dient u een paar online instructies te volgen.

U ontvangt een e-mail waarin uw autorisatie tot toegang tot Rekeningoverzichten online wordt bevestigd.

Voor meer informatie of assistentie kunt u bellen met het Customer Support Team op telefoonnummer 31-(0)-20-513 3300. Zij zijn bereikbaar van Maandag t/m Vrijdag van 08.30 tot 17.00.


Waarom zou ik een IBM User Id en Password aanvragen?

Met een IBM Userid en password kunt u toegang krijgen tot onze web tools, die u kunnen helpen bij het beheren van uw IBM account. Met een IBM Userid en password kunt u toegang aanvragen tot diverse e-tools, zoals Order Status Online en Invoices Online.

Voor het registreren van uw IBM Userid zijn de volgende gegevens nodig:

Nauwkeurigheid en details zijn erg belangrijk voor de authorisatie van andere online transacties en e-tools.

Als niet alle verplichte velden worden ingevuld kan IBM niet tot registratie overgaan.

Zoals vereist door de wet op de privacy, wordt u ook verzocht accoord te gaan dat IBM uw persoonlijke informatie opslaat en gebruikt om contact met u op te nemen en uw gegevens naar het buitenland te exporteren.


Wat zijn de vervaldata en betaaldata voor IBM facturen

Facturen dienen direct na ontvangst betaald te worden zoals vastgelegd in de overeenkomst die klant met IBM heeft. In geval van kwartaalbetaling (bijv. van bepaalde software licentie kosten en onderhouds kosten) wordt de factuur aan het begin van het kwartaal aangemaakt en verzonden. Betaling dient direct na ontvangst te geschieden.

Kosten voor late betaling kunnen in rekening gebracht worden wanneer de betaling niet binnen 30 dagen na factuurdatum door IBM is ontvangen.


Hoe zit het met kosten voor late betaling?

Het van toepassing zijnde wettelijke rentepercentage zal worden bepaald door de wetgeving toepasselijk op de te late betaling inzake zakelijke schulden.


Waar kan ik terecht met vragen over mijn facturen, een factuur correctie of een kopie factuur

Een medewerker van ons Customer Support Team wil u graag van dienst zijn bij al uw factuurvragen. U kunt op diverse gemakkelijke manieren met ons in contact komen. U kunt informatie over uw factuur krijgen of uw factuur bekijken via de applicatie Invoices On-Line. U dient zich bij uw eerste bezoek te registreren. Daarna kunt u uw facturen bekijken, printen en eventuele vragen of wijzigingen inzake een factuur doorgeven.

U kunt ook online een vraag stellen of contact opnemen met ons Customer Support Team op telefoonnummer 31-(0)20 - 513 3300, van Maandag tot en met Vrijdag van 08.30 tot 17.00.


Aan wie kan ik een wijziging in het factuuradres doorgeven?

U kunt een wijziging in het factuuradres doorgeven via een online verzoek of via onze applicatie Invoices On-Line. Bij uw eerste bezoek wordt u gevraagd zich te registreren. Daarna kunt u uw facturen bekijken, selecteren en wijzigingen op uw factuur doorgeven. Een medewerker zal u op de hoogte brengen wanneer de opgegeven wijziging is doorgevoerd.

U kunt ook contact opnemen met ons Customer Support Team op telefoonnummer 31-(0)20 - 513 3300, van Maandag tot en met Vrijdag van 08.30 tot 17.00


Waar kan ik de status van mijn rekening vaststellen, inclusief openstaande facturen en betaalde facturen?

U kunt de status van uw facturen bekijken in Rekeningoverzicht online. Bij uw eerste bezoek dient u zich te registeren voordat u toegang heeft tot uw facturen. U kunt ook een verzoek online indienen of ons Customer Support OnLine Team bellen voor assistentie. Telefoonnummer 31-(0)20-513 3300 van Maandag tot en met Vrijdag van 08.30 tot 17.00.


Hoe kan ik een factuur betalen?

U kunt uw factuur betalen door overschrijving via de bank. Bankgegevens vindt u op de factuur.

U kunt uw betalingsspecificatie e-mailen naar: csohelp@nl.ibm.com. U kunt ook ons Customer Support OnLine Team bellen voor assistentie. Telefoonnummer 31-(0)20-513 3300. Van Maandag tot en met Vrijdag van 08.30 tot 17.00.


Waar kan ik terecht wanneer ik een vraag heb waarop hier geen antwoord gegeven is?

De medewerk(st)ers van het Customer Support Team willen u graag verder helpen met uw vragen. U kunt hen telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag van 08.30 - 17.00 op telefoonnummer +31(0)20-513 3300. U kunt ook online een verzoek aanmaken. Om ons in staat te stellen u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn verzoeken wij u om zo veel mogelijk relevante informatie in te vullen.

Wij staan voor u klaar

Bel ons op telefoonnummer +31-020-5133300
(Ma - Vr : 08:30 - 17:00)

Technische vragen

Veel gestelde vragen

Contracten
Orders en leveringen
Inventaris en onderhoud
Facturen en betalingen

 

Uw aanvragen

Stel een vraag en bekijk en volg uw online verzoeken.

Meer informatie

Uw contracten online

Uw IBM contracten elektronisch goedkeuren en ondertekenen.

Meer informatie

Uw orders

Real time toegang tot uw bestelling en aflever informatie, met tevens toegang tot de verzendgegevens van de vervoerder.

Meer informatie

Uw facturen

Ophalen, downloaden en afdrukken van uw IBM facturen.

Meer informatie

Uw rekening overzichten

Bekijk uw gehele crediteuren positie met IBM op één plaats.

Meer informatie

Een vraag stellen

Heeft u de Veel gestelde vragen bekeken ?

Selecteer het type van uw verzoek:
Connect with IBM Customer Support