Veel gestelde vragen

Inventaris en onderhoud

Navigatie primaire tab
Navigatie primaire tab

Vind het antwoord op uw vragen:

 


Wat kan ik doen als mijn apparatuur niet werkt?

U kunt een service request openen of neem telefonisch contact op met de technische dienst.


Waar kan ik informatie krijgen over een ServicePac?

U vind hier meer informatie over een ServicePac.


Hoe kan ik een kopie ontvangen van mijn onderhoudscontract of een overzicht van de machines die vallen onder een onderhoudscontract of nog garantie hebben?

Hiervoor moet het contractnummer of machine type, serienummer ingevoerd worden waarvan u de informatie wil ontvangen. Voor assistentie kunt u ook contact opnemen met ons Customer Support Online Team telefoon nr. +31 (0) 20 5133300.


Wat kan ik doen als er onderhoud aan een machine uitgevoerd moet worden die niet onder een IBM onderhoudscontract valt?

Voor service die uitgevoerd wordt op apparatuur die niet onder een onderhoudscontract valt, wordt een factuur aangemaakt voor onderdelen en arbeid. U kunt de storing melden bij onze technische dienst telefoon +31 (0) 20 5133939. Als men u mededeelt dat er geen onderhoudscontract is voor de machine en er volgens u sprake is van tegenstrijdigheid, noteer dan het type en serienummer van uw machine en neem contact op met ons Customer Support Online Team, telefoon nummer +31 (0) 20 5133300, maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur. Een medewerker van het Customer Support Team zal u graag helpen met het oplossen van het probleem. U kunt ook een verzoek online indienen.


Hoe kan ik mijn onderhoudscontract verlengen?

Het contractnummer of machine type, serienummer waarvoor u het contract wil verlengen moet ingevoerd worden, en de veranderingen die u zou willen aanbrengen, zoals bijvoorbeeld toevoegen of beëindigen van machines. Een Customer Support Medewerker zal contact met u opnemen inzake informatie over de verlenging. U kunt ook telefonisch contact opnemen met ons Customer Support Online Team, telefoon nummer +31 (0) 20 5133300.


Hoe voeg ik een machine toe, of beëindig ik een service inzake een onderhouds- of service contract.

U kunt uw verzoek schrijftelijk doen onder vermelding van het contractnummer en uw contact gegevens. Dit bericht kan gestuurd worden naar:

IBM Nederland B.V.
Customer Support Online Team
Postbus 9999
1006 CE Amsterdam

Of per e-mail: MTSBENL@es.ibm.com

U kunt ook uw verzoek online indienen, of neem telefonisch contact op met ons Customer Support Online Team van 8:30 uur tot 17:00 uur telefoon +31 (0) 20 5133300.


Hoe meld ik aan IBM dat apparatuur is geretourneerd of verkocht aan een ander bedrijf ?

Om aan te geven dat machines geretourneerd zijn naar IBM mbt lease machines, of zijn doorverkocht aan een ander bedrijf, hebben wij onderstaande gegevens nodig:

Als het een lease machine betreft die geretourneerd werd naar IBM Global Finance (IGF) geeft u dan de datum van terugzending en het IGF retourennummer (indien bekend) door.

NB: Er dient een maand opzegtermijn in acht genomen te worden m.b.t. bedragen die gerelateerd zijn aan onderhoud.

U kunt hiertoe een email sturen aan: csohelp@nl.ibm.com.


Welke service krijg ik voor mijn Software Onderhoudscontract en wat is het gevolg als ik niet verleng?

Klanten dienen een Software Onderhoudscontract aan te schaffen (ook bekend als Software Subcription and Support) om het recht te verkrijgen op upgrades, updates en telefonische support. Klanten die kun bestaande subscription laten verlopen, moeten de software licentie vernieuwen (een nieuwe licentie aanschaffen) of voor vernieuwing betalen en of her-installatie kosten betalen waarna zij een upgrade naar een nieuwe versie of vernieuwing kunnen ontvangen.


Wat is het gevolg als ik geen software onderhoud aanschaf als ik de system software licentie koop of als ik verlopen software onderhoud wil vernieuwen?

Er moeten "After License Kosten" of "vernieuwingskosten" betaald worden om herinstallatie van onderhouds dekking als een klant
a) er voor kiest om geen IBM Software Maintenance te bestellen op het moment van aanschaf; of
b) toestemming geeft verlopen software onderhoud te vernieuwen; of
c) achterwege laat het verzoek tot vernieuwing naar IBM te sturen op of voor de vernieuwings-datum (vernieuwings verzoeken moeten door IBM ontvangen zijn op of voor de vernieuwingsdatum).


Hoe kan ik software licenties voor mijn machine krijgen?

Neem contact op met de Afdeling Software Support telefoon +31 (0) 20 5132440 voor informatie over software licentie sleutels.


Hoe kan ik meer te weten komen over mijn sofware producten die beschikbaar zijn tbv Passport Advantage?

Om meer te weten te komen over welke producten er beschikaar zijn tbv Passport Advantage kunt u telefonisch contact opnemen met de Passport Advantage Hotline telefoon: +31 (0) 20 5132440.


Wat is het telefoonnummer van de afdeling Onderdelen Verkoop?

Voor alle verzoeken kunt u bellen: +31 (0) 20 5133131 van 08:00 tot 12:00 en van 13:00 tot 17:00. Meer informatie kunt u vinden op de website Reserve Onderdelen.


Wat als ik een vraag heb over een installatie overzicht of onderhoud die nog niet is beantwoord?

De medewerkers van het Customer Support Team willen u graag verder helpen met uw vragen. U kunt hen telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag van 8:30 - 17:00 uur op telefoonnummer +31(0)20-513 3300. U kunt ook een verzoek online indienen. Wij verzoeken u zoveel mogelijk details mee te sturen, zodat wij u goed van dienst kunnen zijn.

Wij staan voor u klaar

Bel ons op telefoonnummer +31-020-5133300
(Ma - Vr : 08:30 - 17:00)

Technische vragen

Veel gestelde vragen

Contracten
Orders en leveringen
Inventaris en onderhoud
Facturen en betalingen

 

Uw aanvragen

Stel een vraag en bekijk en volg uw online verzoeken.

Meer informatie

Uw contracten online

Uw IBM contracten elektronisch goedkeuren en ondertekenen.

Meer informatie

Uw orders

Real time toegang tot uw bestelling en aflever informatie, met tevens toegang tot de verzendgegevens van de vervoerder.

Meer informatie

Uw facturen

Ophalen, downloaden en afdrukken van uw IBM facturen.

Meer informatie

Uw rekening overzichten

Bekijk uw gehele crediteuren positie met IBM op één plaats.

Meer informatie

Een vraag stellen

Heeft u de Veel gestelde vragen bekeken ?

Selecteer het type van uw verzoek: