Global CEO Study 2012

Global CEO Study 2012. Bestil dit eksemplar nu.

Globale udfordringer – lokale muligheder

Føler nordiske ledere sig virkelig mere pressede end ledere i andre lande, når det kommer til kompleksiteten i den globale økonomi?

Det spørgsmål stillede vi os selv i den danske ledelse i IBM, da vi så de overraskende resultater fra det globale CEO Study, som i 2010 blev udgivet for fjerde gang. Her blev flere end 1.500 globale topledere interviewet om deres syn på fremtiden og deres forretningsmæssige prioriteter for de næste fem år.

En af de mest bemærkelsesværdige konklusioner var, at især nordiske topchefer føler sig meget udfordrede af den stigende kompleksitet, usikkerhed og volatilitet i en tæt forbunden global økonomi.

Med dette som udgangspunkt har vi interviewet eksperter og dygtige erhvervsfolk, og udgivet debatoplæg om Danmarks fremtidige vækst, hvori de giver deres helt egne bud på, hvordan vi kan tackle en række af de udfordringer, dansk erhvervsliv og det danske samfund står overfor i en globaliseret verden.

På trods af finanskrisens følger, manglende produktivitetsstigninger og en ugunstig demografisk udvikling mangler der ikke ideer og forslag til, hvordan danske virksomheder og det danske samfund kan skabe vækst og velstand i en verden, der rykker tættere og tættere på, og som kan synes stadig mere kompleks.

Hvad har det nye økonomiske klima betydet for jobbet som leder?

Hvad gør ledere i en meget usikker verden for at styrke deres virksomheds situation i forhold til konkurrenterne?

Til brug for vores globale 2010-undersøgelse – IBM Global CEO Study – har vi gennemført mere end 1.500 interview ansigt til ansigt med virksomhedsledere – hvilket gør det til den største, kendte undersøgelse af sin art. I undersøgelsen deltog virksomhedsledere fra mere end 33 forskellige brancher i 60 lande. De fortalte om deres erfaringer med både fordele og ulemper ved et turbulent marked.

Hvilke eksterne påvirkninger forventer lederne i de kommende år, og hvordan spiller geografiske forhold ind? Hvordan kan lederne bruge den eksplosive vækst i mængden af informationer til deres fordel? Verden bliver stadig mere interforbundet, så hvilke lederegenskaber og ledelsestiltag og hvilken ledelsesstil har gjort det muligt for visse virksomheder at udkonkurrere deres konkurrenter både på kort og på langt sigt?[an error occurred while processing this directive]

CEO Study 2010

Download nu

CEO Study Rapport
Executive Summary
Nordisk CEO Study Rapport

Kontaktpersoner

Preben Thalund Madsen

GBS Partner