Groeikansen bij IBM

Dit is uw kans om te komen werken bij een bedrijf dat een steentje bij kan dragen aan een betere wereld – dat doen we, we zijn nu eenmaal IBM'ers. Mentoring, een flexibele werkomgeving en topklasse mogelijkheden voor verdere ontwikkeling -- binnen IBM zijn er legio kansen om uw carrière geheel naar eigen inzicht in te richten. En we stellen geen grenzen aan de kansen die we aanbieden – van design tot analytics, van consultancy tot sales, van development tot marketing.

Door het grote aantal programma's dat we aanbieden, gaat er een wereld aan mogelijkheden voor u open: korte stages, afstudeerplekken, programma's voor mensen met een MBA op zak, noem maar op.

Kansen voor starters

Gaat u er helemaal voor om uw skills verder te ontwikkelen en een carrière op te bouwen bij een wereld marktleider? Vanaf de eerste dag dat u bij ons werkt, kunt u erop rekenen dat u alle steun krijgt die u nodig hebt om echt het verschil te maken. Dit is uw kans om te komen werken bij een bedrijf waar u een werkelijke bijdrage kunt leveren – dat doen wij ook, we zijn nu eenmaal IBM'ers. Mentoring, een flexibele werkomgeving en topklasse mogelijkheden voor verdere ontwikkeling -- binnen IBM zijn er legio kansen om uw carrière geheel naar eigen inzicht in te richten. Door ons grote aantal programma's voor starters gaat er een wereld aan mogelijkheden voor u open: korte stages, afstudeerplekken, programma's voor mensen met een MBA op zak, noem maar op.

Dus als u erover denkt om bij IBM te komen werken, of als u wilt weten in hoeverre uw vaardigheden, uw kennis en uw interesses aansluiten bij de vacatures bij – dan nodigen we u van harte uit om meer over ons te weten te komen.

Wat wij bieden

Bij IBM zult u ongeëvenaarde kennis en ervaring opdoen. U zult ook op de proef worden gesteld en worden gesteund om alles te bereiken wat u in uw carrière wilt bereiken.

Maar u hoeft ons niet te geloven. Toen wij een aantal van onze huidige afgestudeerden vroegen welke woorden volgens hen het werken bij IBM nauwkeurig beschreven, waren er drie duidelijke winnaars: innovatief, vriendelijk, flexibel.

Life @ IBM

U komt te werken in een vriendelijke omgeving met getalenteerde collega's. En met het oog op de omvang en schaal van onze onderneming zult u een enorme verscheidenheid in de werkzaamheden ondervinden waarbij u betrokken raakt en zult u werken met diverse cliënten bij verschillende ondernemingen.

Welke carrière u ook kiest bij IBM, wij kunnen u een ongelofelijke ervaring, training van wereldklasse, innovatieve technologie, een fantastisch sociaal netwerk, de mogelijkheid om met de knapste koppen in de industrie te werken en kennis op expertniveau te ontwikkelen bieden – bij één van de meest succesvolle ondernemingen in de geschiedenis.

Extreme Blue Internship

Er zijn veel stages, maar er is maar één Extreme Blue.

Beschouw het als een kans om je technisch vernuft en je zakelijk inzicht de vrije loop te laten in de wereld van het echte bedrijfsleven - met de ondersteuning, expertise en support van een van 's werelds meest vooraanstaande technologische bedrijven. Extreme Blue van IBM is niet zomaar een stageplek. Het is een race tegen de klok - met een tijdslijn van 12 weken waarin je de kans krijgt je creativiteit, je passie en je kennis te bewijzen met de oplevering van een extreem innovatieve oplossing voor een echte uitdaging.

Jouw taak? Je werkt binnen een team aan een idee voor het aanpakken van een echt bestaand probleem waar een onderdeel van IBM mee te maken heeft – en vervolgens zet je dat idee om in een echt product. Als de 12 weken voorbij zijn, presenteer je dat product aan ons management, onze business partners en onze klanten. De verwachtingen zijn hooggespannen en de resultaten worden nauwkeurig onder de loep genomen. Het wordt dus zeker niet gemakkelijk – maar we kunnen wel garanderen dat het een ongelofelijke ervaring wordt.

Young IBM

Young IBM is een community van gemotiveerde jonge professionals met de ambitie om in de toekomst aan de top van IBM te staan. Ons doel is om alle jonge professionals tot 35 jaar een interactief platform te bieden.

Young IBM'ers zijn niet zomaar IBM'ers: Het zijn gemotiveerde, ambitieuze en getalenteerde professionals die een onmisbare rol spelen in contacten met klanten en in de groei van onze internationale organisatie. We wisselen van gedachten met seniors. We kennen de markt en de behoeften van de klant. En we weten hoe belangrijk IT daarin is.

De Young IBM community speelt een belangrijk rol in de verbondenheid die Young IBM'ers voelen ten opzichte van ons bedrijf. Dit doen we door Young IBM'ers in contact te brengen met elkaar en met meer ervaren IBM'ers. Om dat gevoel van verbondenheid binnen IBM te versterken en om de meerwaarde zowel binnen als buiten IBM te vergroten, hebben we een strategie opgesteld die rust op drie pijlers:

 1. IBM leren kennen via IBM'ers. Met Young IBM organiseren we events waar IBM'ers hun kennis en ervaring kunnen delen met andere (Young) IBM'ers. Ook organiseert Young IBM netwerk activiteiten waar jong en oud elkaar kan leren kennen en inspireren.

2. Interesses delen. Young IBM organiseert veel learning sessies waar interessante onderwerpen gedeeld kunnen worden, maar ook winter en summer events en sport activiteiten zoals ons eigen voetbal team. Daarnaast werken we samen met andere (Young) professional organisaties om nog meer mogelijkheden hiervoor te kunnen aanbieden. 

3. De spotlights opzoeken. Binnen de organisatie bieden we de leden van onze community de mogelijkheid om zichzelf in de spotlights te plaatsen, om dingen naar zich toe te trekken en om verantwoordelijkheid te nemen. Bovendien vertegenwoordigen we IBM extern via samenwerking met universiteiten

Kortom: Young IBM is onmisbaar voor het opbouwen van de community van trotse IBM'ers!


Zoek een baan die bij u past

Doe mee aan de eerste release van IBM's nieuwe job matching programma, aangestuurd door Watson.  U levert online uw curriculum vitae (CV) aan en Watson zoekt openstaande vacatures die bij u passen en waar u meteen op kunt solliciteren. U kunt ons ook laten weten hoe goed de vacatures bij u bleken te passen. Watson léért van die feedback, zodat Watson in de toekomst steeds beter passende vacatures kan vinden.


Hoe u kunt solliciteren

 

Ontdek onze vacatures en uw CV online indienen.

Uw skills en ervaring worden door ons beoordeeld en als er een mogelijke match is, neemt een van de leden van ons hiring team contact met u op om een sollicitatiegesprek in te plannen.

IBM werkt met "behavioral" gesprekstechnieken. Daarmee proberen we een beeld te krijgen van wat u tot stand hebt gebracht, wat uw vaardigheden zijn en hoe diepgaand uw kennis is.