Til hovedindhold

Cloud er vejen frem for mindre og mellemstore virksomheder i vækst

Udgivet: Mandag 27 februar, 2012

Tags: cloud

Baseret på IBMs globale CIO-undersøgelse står det klart, at mindre og mellemstore virksomheder forventer at have den største vækst i IT-investeringer. Især i forbindelse med cloud ser man stigende investeringer fra dette segment. Netop nystartede og voksende virksomheder ønsker i den svære finansielle situation at anvende mindst mulig bunden kapital på IT og istedet bruge deres cashflow og investeringer på deres kerneforretning med produktudvikling og produktion.

Det er typisk områder som skalérbarhed, fleksibilitet, lave up-front omkostninger og sikkerhed, der er aktuelle for de mindre og mellemstore virksomheder. De har behov for at kunne drive vækst uden for store satsninger og at kunne agere dynamisk i en omskiftelig tid. Væksten og IT-systemerne skal kunne følges ad. Det er dét, cloud teknologi kan hjælpe med.
(Henrik Hasselbalch, IBM cloud leder i Danmark)

IBM har flere cloud løsninger med særlig relevans for mindre og mellemstore virksomheder. Et godt eksempel på en virksomhed, der har formået at udnytte potentialet i cloud, er et større dansk rejsebureau, der har valgt at anvende IBM’s cloud til udarbejdelse af det kvartalsvise rejsekatalog. Det betyder, at de kan skalere deres forbrug frem for at have en stor server-park stående til dette periodiske kapacitetsbehov.

Flere mindre og mellemstore virksomheder ønsker også at anvende de mange nye adgange til IT-systemerne i form af tablets, smartphones og bærbare PC’er, men det stiller store krav til sikkerheden:

Her hjælper IBM virksomhederne ved at levere cloud-ydelserne fra centre, som alle er baseret på IBM’s sikkerhedsarkitektur - en arkitektur, der også anvendes til hele den globale bankverden.
(Henrik Hasselbalch, IBM cloud leder i Danmark)

For at understøtte virksomheders ønske om ”mobil adgang med høj sikkerhed”, leverer IBM også styring af de mobile enheders sikkerhed som en cloud service. Det betyder, at opgaver betales per mobil enhed uden nødvendig investering i stort centralt IT-udstyr. Derved opnår man:

 • Optimering og administration af mobil-abonnementer baseret på den faktiske anvendelse
 • Styring af software og adgangskontrol på enhederne
 • Sporing og administration af sikkerhed på mobilerne foruden mulighed for automatisk eller manuel sletning af alt indhold ved tyveri og lignende.

Endelig ser vi også, i samarbejde med vores partnere, en efterspørgsel af virtuelle desktops, de såkaldte VDI-løsninger, som specielt er blevet diskuteret omkring skolerne. Ved implementering af IBM Desktop Cloud løsninger kan der spares store penge på administration af PC software og hardware, og investeringen i hardware kan få en længere afskrivning, eftersom behovet for maskinkraft reduceres markant."
(Henrik Hasselbalch, IBM cloud leder i Danmark)

Se IBM’s CIO-study her

 

For spørgsmål kontakt

 • Henrik Hasselbalch

  For spørgsmål kontakt den Danske Cloud leder


 • Louise Lindholm

  Er du IBM Business Partner


 • Marie Bauchy

  Generelle spørgsmål


Hvad kan din virksomhed få ud af cloud? Spørg den interaktive IBM Cloud Guide og bliv klogere.

Bookmarks